BMW-chef: "Elbilsdebatten är irrationell"

Det förs ett krig mot dieselmotorerna. Det anser i alla fall BMW:s forsknings- och utvecklingschef Klaus Fröhlich. Han anser att EU-poltikerna är alltför onyanserade i drivmedelsdebatten.

BMW-chef: "Elbilsdebatten är irrationell"
BMW:s forsknings- och utvecklingschef Klaus Fröhlich.

Det är BMW:s forsknings- och utvecklingschef Klaus Fröhlich som tycker att elbilsdebatten är onyanserad och irrationell. Han anser att det är väldigt optimistiskt att anta att alla marknader snabbt kommer ställa om till elektrifierade fordon.

Klaus Fröhlich betonar att stora delar av världen kommer fortsätta använda förbränningsmotorer en lång tid framöver och nämner Ryssland och Australien som exempel. I samband med detta uttalande bekräftar han också BMW:s planer att fortsätta utveckla dieselmotorer. 

Klaus Fröhlich upplever att EU för ett krig mot dieselmotorer, vilket han tycker är helt fel.

"Det finns en trend bland europeiska politiker att smutskasta dieselmotorerna. Men utifrån en utsläpps- och ett ägarperspektiv är en modern dieselmotor en väldigt bra lösning. Speciellt för tunga högpresterande bilar", säger Fröhlich.

Även om Fröhlich bekräftar en fortsatt satsning på dieselmotorer från BMW:s sida, framhåller han att det i framtiden troligtvis kommer finnas betydligt färre diesel-alternativ. Framförallt kommer de stora högprestandadieslarna, i BMW:s fall exempelvis M50d, vara svåra att rättfärdiga på grund av deras lilla marknadsandel och relativt höga utsläpp.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag instämmer med Klaus Fröhlich.
359
112