Porsche Mission E Cross Turismo – Taycan skogsmulle – ska serieproduceras

I torsdags tog Porsches styrelse beslutet att serieproducera elbilen Mission E Cross Turismo. Den följer efter Taycan, som kommer 2019.

Porsche Mission E Cross Turismo – Taycan skogsmulle – ska serieproduceras

Porsches andra elbil är nu officiell och det blir Concept study Mission E Cross Turismo. Porsches "skogsmulle" lär dock få ett annat namn, konceptbilen Mission E bytte ju namn till Taycan.

Enligt Porsche fick Concept study Mission E Cross Turismo ett mycket bra mottagande av både mässbesökare och media när den premiärvisades på Genèvesalongen i våras. Den fina responsen underlättade förmodligen styrelsens beslut, även om de flesta nog tyckte att konceptbilen såg väldigt "seriemässig" ut. Lite för bra för att bara vara en testballong på bilsalongerna.

Porsche har nyligen färdigställt den nya utbyggnaden av fabriken i Zuffenhausen, där elbilen Taycan ska byggas. "Taycan skogsmulle" ska förmodligen byggas parallellt och Porsche berättar att den nya modellen skapar 300 nya jobb i Zuffenhausen.

Tekniskt bygger den nya modellen på liknande komponenter som vi hittar hos Taycan. Det innebär möjlighet att snabbladda med 800 volt, systemeffekt på cirka 600 hk och en räckvidd kring 500 kilometer (enligt gamla NEDC).

Introduktionen av Taycan skapar 1.200 nya jobb i Zuffenhausen och Porsche utlovar en CO2-neutral produktion. Porsche planerar att investera sex miljarder euro i utvecklingen av elektriska transporter fram till 2022. 

 

Porsche är på väg att sätta igång produktionen av nya elbilen, i en ny tillbyggnad till Zuffenhausens redan välpackade fabriksområde.

Elbilen Taycan skapar 1.200 nya arbetstillfällen i Zuffenhausen. Och ytterligare 300 när "skogsmullen" ska byggas.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En Taycan skogsmulle skulle jag gärna ha i garaget!
214
24