Världspressen imponeras av Volvo S60 T8 Polestar Engineered

Världspressen imponeras av Volvo S60 T8 Polestar Engineered

Stora delar av världens motorjournalister var influgna till Santa Monica i Kalifornien för att provköra Volvo S60 T8 Polestar Engineered härom dagen. Så även auto motor & sports Joakim Dyredand. Han berömde bland annat designen och det överraskande stora baksätet i första provkörningsrapporten.

Men vad tyckte då omvärldens journalister? Rent allmänt kan man säga att de är mycket imponerade. I enlighet med Joakim Dyredand så är det designen som framhålls allra tydligast och främst.

Prestandamässigt då? Generellt sett kan man säga att de hade väntat sig mer, trots att Volvo upprepade gånger poängterat att S60 T8 Polestar Engineered inte ska vara någon utmanare till BMW M3.

Amerikanska Jalopnik skriver att de gärna hade velat få en hårdare "spark i arslet" av accelerationen, vilket de upplever att de inte får. Men sedan när de tänkt ett varv till kommer de fram till att det nog inte behövs, och landar i att prestandan från S60 T8 Polestar Engineered är fullgod för de allra flesta.

En annan invändning är ett Brembobromsarna som T8 Polestar Engineered är utrustad med kan vara svårdoserade, framför allt i låga farter.

Men sammanfattningsvis kan vi konstatera att omvärldens samlade betyg är att S60 Polestar Engineered är en bil att räkna med.

Engelska Autocar delar ut fyra av fem stjärnor och kallar den riktigt imponerande så länge den inte jämförs med bilar i BMW M3-klass. Volvon har en lite för trög växellåda, men fjädringen lovordas för att vara både kontrollerad och bekväm oavsett underlag.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag håller med, designen är fantastisk!
398
62