Volvo ger 100.000 kr i rabatt till de som byter sin dieselbil

Även Volvo erbjuder nu rabatt till de tyska kunder som berörs av dieselförbudet som införs i många städer.
Annons

Flera tyska städer har problem med luftkvaliteten och behöver minska mängden kväveoxider, NOx. Av den anledningen införs miljözoner där äldre dieselbilar förbjuds. Endast dieselbilar som uppfyller senaste avgasnormen, Euro 6d Temp, tillåts.

Som en del av en uppgörelse mellan tyska regeringen och biltillverkarna införs rabatter för de som vill byta in sin dieselbil med avgasnorm Euro 5 eller äldre. Som vi kunde berätta i morse är det rejäla rabatter som erbjuds från Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Toyota, Renault och Nissan.

Nu sällar sig även Volvo till denna grupp och stimulerar bilbyte för de kunder som bor eller arbetar i närheten av de 14 städer som ska – eller har – infört miljözoner. Rabatten erbjuds till de kunder som har en dieselmodell från Volvo som uppfyller Euro 5 eller äldre. Erbjudandet gäller de som köper en ny eller nästan ny Volvo.

I grunden får de som köper en ny eller nästan ny Volvo fem procents miljöbonus. Köper kunden en Volvo för 50.000 euro blir alltså bonusen 2.500 euro. Volvos rabatt kan kombineras på olika sätt vid inbyte och uppgår som mest till 10.000 euro, med dagens kurs strax över 100.000 kronor.

Volvos bilhandlare i Tyskland erbjuder även andra bilägare, som bor utanför de regioner som berörs, rabatter men då är det ett individuellt erbjudande. Ett förbud för dieselbilar som uppfyller Euro 5 – eller äldre – berör elva miljoner dieselbilar i Tyskland.

I en kommentar från Volvo Cars säger talespersonen Annika Bjerstaf:

”Volvo Cars tyska importör har lanserat en kampanj som support för Tysklands ambitioner att snabba på utvecklingen mot den senaste tekniken. Det är alltså en frivillig insats för att stimulera en förnyelse av den tyska vagnparken. Värt att notera är att alla Volvobilar på vägarna uppfyller gällande regelverk och har certifierats enligt gällande procedurer. Utöver ovanstående kampanj i Tyskland finns inga planer på andra åtgärder i Tyskland eller andra marknader.”

Volvo ger 100.000 kr i rabatt till de som byter sin dieselbil
Annons
Annons
Rulla till toppen