Consumer Reports sänker betygen för Tesla – Volvo hamnar på jumboplatsen

Consumer Reports sänker betygen för Tesla men allra värst gick det för Volvo, som hamnade på 29:e plats. Främst är det infotainmentsystemet hos Volvo som krånglar.

En huvudorsak till att köpa en ny bil är att ägaren vill ha en problemfri bil. Men så är inte alltid fallet och i en ny undersökning hos amerikanska Consumer Reports visar man på stora skillnader. Föga hedrande hamnar Volvo på 29:e och sista plats i tabellen.

För Volvos del verkar de flesta problemen handla om infotainmentsystemet Sensus. Pekskärmen fryser eller blir helt svart, vilket gör att föraren inte kan styra många av bilens funktioner. Ägarna till Volvo S90 har också upplevt att motorerna spikat/knackat. Ägarna till XC60 klagar på missljud i inredningen.

Betyget för Volvo har inte varit bra i tidigare rapporter från Consumer Reports, men i den sammanställning som kom igår tappade Volvo sex placeringar och hamnade på jumboplats.

Även Tesla föll nedåt i tabellen och hamnade på 27:e plats. Bilägarna klagar främst över mekaniska fel hos Model S och Model X, trots att båda bilarna borde ha förbättrat sina barnsjukdomar vid det här laget. Chassiproblem och dörrhandtag som krånglar är några av de fel som bilägarna rapporterat om hos Tesla. Bakdörrarna på Model X får återigen kritik av ägarna.

Consumer Reports har samlat in fakta från mer än 500.000 bilar. Som vanligt hittar vi Lexus och Toyota i topp med minst problem men på tredje plats hittar vi Mazda som klättrade inte mindre än nio positioner. Sämst gick det för Buick som tappade elva placeringar.

Vi har sökt Volvo Cars talespersoner för en kommentar men de har valt att inte ha några synpunkter på undersökningen från Consumer Reports.

 

Volvo har fått mycket beröm för sitt infotainmentsystem Sensus, men det är också många bilägare som upplevt problem.

Consumer Reports: Who Makes the Most Reliable Cars?

1. Lexus
2. Toyota
3. Mazda
4. Subaru
5. Kia
6. Infiniti
7. Audi
8. BMW
9. Mini
10. Hyundai
11. Porsche
12. Genesis
13. Acura
14. Nissan
15. Honda
16. Volkswagen
17. Mercedes
18. Ford
19. Buick
20. Lincoln
21. Dodge
22. Jeep
23. Chevrolet
24. Chrysler
25. GMC
26. Ram
27. Tesla
28. Cadillac
29. Volvo

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Problemfrihet är en viktig egenskap för mig när jag väljer bilmodell.
185
20