Premiär: Nya T-Cross presenterad – Volkswagen fyller på suv-förrådet

Suv-marknaden växer så det knakar. Volkswagen räknar med att 2025 kommer varannan Volkswagen var en suv. Med anledning av det breddar de nu sin suv-flotta. T-Cross heter nyaste tillskottet.

Premiär: Nya T-Cross presenterad – Volkswagen fyller på suv-förrådet

Nya T-Cross blir den minsta suven Volkswagen erbjuder och kommer byggas på Volkswagengruppens MQB-plattform. Det är tydligt att Volkswagen riktar sig till en ung publik med nya T-Cross och erbjuder kunderna många sätt att individualisera sin bil med tillval och färgkombinationer.

Volkswagen är stolta över säkerhetssystemen i T-Cross. Som standardutrustning finns bland annat adaptiv farthållare och lane assist. Och just det, fyra USB-portar är också standardutrustning.

Motorerna till nya T-Cross blir fyra till antalet, tre bensin och en diesel. Effektmässigt sträcker de sig från 95 hästar hela vägen upp till 150 hästkrafter i den starkaste bensinmotorn.

Volkswagen T-Cross bygger mycket på Volkswagen Polo vilket märks på proportionerna, även om T-Cross är lite större. Den mäter 411 centimeter på längden och 155 centimeter på höjden.

En intressant detalj är att bakre sätesraden kan skjutas framåt upp till 14 centimeter om man skulle behöva lite extra bagageutrymme. Ett bagageutrymme som med sätesraden i ursprungsläge rymmer 455 liter.

Framtill påminner T-Cross mycket om sitt största syskon Touareg, med en liknande grill där en kromlinje fortsätter hela vägen ut i lyktorna. Men T-Cross största designkännetecken hittar vi bak på bilen. Bakljusen smälter samman tack vare en reflexramp som löper över hela bakpartiet mellan bakljusen.

För att appellera ännu mer till en yngre publik har Volkswagen utvecklat ett högtalarsystem för T-Cross tillsammans med hörlurstillverkaren Beats.

Volkswagen kommer preliminärt börja ta beställningar på T-Cross i december i år, och börja leverera bilar under kvartalet 2019. Några svenska priser är ännu inte bestämda.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

T-Cross verkar lite fräck!
208
36