Trots elbilsboomen – stort sug efter svenska dieselbilar i Norge

"Man ska absolut inte ha dåligt samvete för att köra en nyare dieselbil", enligt säljaren.

Trots elbilsboomen – stort sug efter svenska dieselbilar i Norge

Dieselbilarna har fått dåligt rykte efter Volkswagens utsläppsskandal. Flera storstäder ska införa miljözoner som utesluter äldre dieselbilar från stadskärnorna, och dieselandelen i nybilsförsäljningen dyker.

Men som begagnade verkar det vara högt tryck på dieselbilar – både i Sverige och grannlandet Norge, som ju annars gjort sig kända för en massiv satsning på elbilar.

Norge är världsbäst på nya elbilar men på begagnatsidan finns det uppenbarligen fortfarande ett stort sug efter dieselbilar. En Volvoåterförsäljare i Haugesund i västra Norge säljer begagnade dieselbilar som aldrig förr, berättar försäljningschefen Leif Inge Bjerkenes i en intervju med TV2.

Han skulle gärna ha ännu fler dieselbilar att sälja.

"På sistone har vi hämtat en del dieselbilar från Sverige, där utbudet är stort och där det finns betydligt fler dieselbilar än i Norge", säger Leif Inge Bjerkenes.

Många köpare är barnfamiljer som är ute efter en nyare Volvo som V90 eller XC60, men även gamla V70 och XC70 säljer bra. Trots att Volvos modeller flera gånger hamnat dåligt till i utsläppstester i verklig trafik är bilarna inga miljöbovar, enligt säljaren.

"Man ska absolut inte ha dåligt samvete för att köra en nyare dieselbil", säger Leif Inge Bjerkenes till TV2.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan absolut tänka mig att köpa en begagnad dieselbil.
289
66