Film: Så låter Chrysler Hellephant 426 Hemi V8 med 1.000 hk – utan ljuddämpare

Nyfiken på hur med 1.000 hk låter, utan ljuddämpare? Här är filmen du inte får missa om du gillar V8:or. Och glöm inte att skruva upp ljudet!

Film: Så låter Chrysler Hellephant 426 Hemi V8 med 1.000 hk – utan ljuddämpare
En mäktig motor på 7,0 liter, eller 426 kubiktum. Och den låter mäktigt också!

Det var i förra veckan som Chrysler premiärvisade sin Mopar Hellephant 426 Hemi V8 med 1.000 hk. Levereras i en låda till den som vill göra ett piggt motorbyte.

Nu finns det flera filmer på YouTube där vi kan lyssna på den 426 kubiktum (7,0 liter) stora Hemi V8:an. Precis i startögonblicket hör man att startmotorn knappt orkar dra runt den stora motorn, vi får väl anta att det beror på ett dåligt laddat startbatteri.

Hellephant 426 Hemi V8 börjar levereras nästa vår som en eftermarknadsprodukt, en "crate engine" som det kallas. Eftersom den kompressormatade V8:an inte är en del av en bilmodell behöver den heller inte uppfylla några avgasnormer. Och i filmen nedan finns det inte ens ljuddämpare monterade – raka rör!

 

Läs mer: Chrysler Hellephant 426 Hemi V8 med 1.000 hk – kommer i en låda

 

Det som inte syns vid en hastig titt är att Chrysler Hellephant 426 Hemi V8 har ett motorblock i aluminium. Hellcat-motorn har gjutjärnsblock. Alla sensorer, givare och annan elektronik finns på motorn och ansluts till kabelhärvan, som som säljs separat. Kunden kan därmed själv välja vilken motorstyrning man vill ha.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vilket ljud i Chrysler Hellephant 426 Hemi V8! Gött!
92
9