Film: Följ med Ford Mustang Bullitt på Isle of Man TT-sträckan med Steve Sutcliffe

Den både knixiga och blixtsnabba TT-sträckan på Isle of Man är en utmaning. Men Steve Sutcliffe har den erfarenhet som behövs för att få ut max ur specialmodellen Mustang Bullitt.

Film: Följ med Ford Mustang Bullitt på Isle of Man TT-sträckan med Steve Sutcliffe
Bakom ratten hittar vi Steve Sutcliffe, en av de mest namnkunniga motorjournalisterna i Storbritannien.

I höst lanserar Ford specialmodellen Mustang Bullitt, en hyllning till filmen med samma namn som kom 1968. Steve McQueen spelade huvudrollen som hårdkokt polis och biljakterna gick till filmhistorien.

Men vägarna i Kalifornien är ingenting jämfört med TT-sträckan på Isle o Man. I den här filmen får vi följa med Steve Sutcliffe, en av de mest namnkunniga motorjournalisterna i Storbritannien när han tar sig an utmaningen att plocka ut max ur Mustang Bullitt.

Trots att Ford höjt toppeffekten i V8:an till 460 hk och 529 Nm är det uppenbart hur mycket kraft som uppförsbackarna behöver. Och samtidigt lika påtagligt hur oerhört fort det går i nedförsluten.

Ford Mustang Bullit går att beställa i Sverige, som fått en ovanligt hög tilldelning på 77 bilar. Priset för Mustang Bullitt är 532.500 kronor. Sedan tillkommer en rätt saftig, årlig fordonsskatt också.

På utsidan av Mustang Bullitt hittar vi attribut som speciella femekrade 19-tumsfälgar, målade bromsok och möjlighet att välja den speciella mörkgröna kulören "Dark Highland Green". På insidan hittar vi Recaro-säten, inredning sydd i grön kontrastsöm och givetvis den speciella växelspaksknoppen vi känner igen från filmen Bullitt. 

Här har vi de viktigaste faktauppgifterna om Ford Mustang Bullitt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill ha en Mustang Bullitt!
77
11