Volkswagen Tarok är här – en pickup med suv-styling

Volkswagen är på en modelloffensiv och så sent som igår presenterade man ännu en helt ny modell – Tarok. Tarok är en pickup som storleksmässigt är ett småsyskon till Amarok.

Volkswagen Tarok är här – en pickup med suv-styling

Tarok presenterades i Sao Paulo i Brasilien, och det är på den brasilianska marknaden som Tarok först kommer säljas. Än så länge är det inte klart om Tarok kommer till Europa eller inte.

Volkswagen hintade dock under presentationen och sade att "Tarok har potential att bredda Volkswagens modellutbud även på andra marknader globalt". Men några fler detaljer än så gick de inte ut med.

Tarok kommer byggas på MQB-plattformen och motormässigt får den till en början en 1,4-liters bensinmotor med 150 hästkrafter. Dessutom ska Tarok kunna utrustas med både automatlåda och fyrhjulsdrift. En två-liters dieselmotor är planerad längre fram i produktionen. 

Volkswagen ligger som sagt inte på latsidan när det kommer till att presentera nya modeller. Så sent som för knappt två veckor sedan tog de skynket av nya T-Cross under ett event i Amsterdam.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En pickup-suv var precis vad bilvärlden behövde!
88
19