I väntan på Taycan – här är en 911 med eldrift

Porsches första elbil Taycan är i antågande. Men för den som inte kan hålla sig i väntan på en helt eldriven Porsche finns en lösning....
Annons

Porsches första elbil Taycan är i antågande. Men för den som inte kan hålla sig i väntan på en helt eldriven Porsche finns en lösning. Eller den fanns åtminstone förra veckan, i däckföretaget Toyos monter under SEMA motorshow i Las Vegas.

Där stod nämligen en Porsche 911 Coupé från 1977 – utan boxersexa men med elmotor från Tesla. För skapandet av denna utsläppsfria 911 står tuningföretagen StreetFighter LA och EV West.

Några klassiska elbilsuppgifter såsom batteristorlek och räckvidd delar EV West och StreetFighter LA inte med sig av. Inte heller några siffor på hur snabb bilen är till 100 km/h eller vilken tid den gör på kvartsmilen finns att tillgå. Det de däremot berättar är effekten som elmotorn levererar – hela 710 hästar har de lyckats krama ur elmotorn.

Men tuning handlar ju om så mycket mer än att få en bil att bara gå fort. Kanske en ännu större del är designen på bilen – och där har StreetFighter LA levererat ett fint dagsverke. Utvändigt har bilen blivit ordentligt breddad och utrustad med ställbar fjädring och utsökta BBS-fälgar.

Invändigt är det den rutiga klädseln och den kromade störtbågen som sticker ut. Även ratten i trä förtjänar att nämnas.

Annons
Annons
Rulla till toppen