Nya hotet mot Blocket: ”Swish för bilköpet”

Smartare betalningslösning ska minska risken för bedrägeri.
Annons

Att köpa begagnad bil upplevs ofta som obehagligt av ovana köpare – inte minst när det kommer till själva betalningen.

Bilsajten Wayke lanserar nu en särskild betalningslösning för bilaffärer mellan privatpersoner. Den beskrivs som ”Swish för bilköpet” och är framtagen tillsammans med företaget Zaver. Enligt Wayke minskar tjänsten risken för bedrägeri. Köparen signerar kontraktet med BankID och även säljaren legitimeras på samma sätt.

Säljaren får hela summan direkt och köparen väljer själv om hen vill betala direkt eller lägga upp en avbetalningsplan.

”Varje vecka byter tusentals begagnade bilar ägare. Att kunna dela upp sin betalning har länge varit ett alternativ som företag har erbjudit sina kunder. Vi vill att även privatpersoner ska ha tillgång till detta när de köper eller säljer en bil på ett tryggt, säkert och enkelt sätt”, säger Amir Marandi, medgrundare och vd på Zaver.

Bilsajten Wayke lanserades förra året som en ny utmanare till Blocket och Bytbil. Sajten ägs till stor del av bilhandlarna själva och den här nyheten ska framför allt utmana privatbilsförsäljningen på Blocket. 

Wayke lyckades först locka över många handlare från Blocket, men flera av dem har sedan valt att återvända till Blocket, skrev Breakit tidigare i år.

Annons
Annons
Rulla till toppen