Nya Ford GT Heritage Edition går på auktion – för välgörenhet

Klädd i klassiska Gulf-färger förväntar sig Ford att den ska säljas för en "betydande summa".

Nya Ford GT Heritage Edition går på auktion – för välgörenhet
Det allra första exemplaret av jubileumsbilen GT Heritage Edition i legendariska Gulf-färger går på auktion.

Att komma över en Ford GT har alltid varit förenat med stora svårigheter.

Bortsett från priset så har efterfrågan varit enorm, ansökningsprocessen är lång och komplicerat – och allt slutar oftast med att du får nobben.

Men nu finns chansen:

När Ford lanserar 2019 GT Heritage Edition gör man det genom att låta det allra första exemplaret av jubileumsbilen auktioneras ut på Barrett-Jackson Collector Car Auction i Scottsdale, Arizona den 19 januari 2019.

Jubileumsbilen är givetvis klädd i klassiska Gulf-färger och är en hyllning till de GT40 som vann 24-timmars på Le Mans 1968 och 1969. 2019 års version av Heritage-bilen får startnummer 9 (som vinnaren -68), medan 2020 års version får startnummer 6.

Förutom Gulf-färgerna har bilen A-stolpar med synligt kolfiber och 20-tums smidda aluminiumhjul med högblank, mörk rostfri finish. Interiören är klädd i svart alcantara med kontrasterade sömmar på stolar och ratt i blått och orange. Höjdpunkterna avrundas med anodiserade växlingspaddlar, mörka rostfria detaljer och matt kolfiber.

Intäkterna från auktionen kommer att gå till United Way for Southeastern Michigan och Ford förväntar sig att bilen kommer att säljas för en "betydande summa". Med tanke på att en vanlig Ford GT kostar strax norr om fem miljoner kronor vet du vad du kan förvänta dig...

"2019 Ford GT Heritage Edition blir direkt en av de mest eftertraktade bilarna i världen med sitt berömda färgschema. Bilens fantastiska historia borde ge United Way for Southeastern Michigan en rejäl summa pengar så de kan utveckla sitt uppdrag att göra livet bättre i vår community", säger Fords vice-vd och globala chef Joe Hinrichs.

Sömmar i blått och orange förstärker Gulf-konceptet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här är min drömbil!
28
12