Här är Lamborghini SC18 – byggd i ett enda exemplar!

På uppdrag av en kinesisk kund har Lamborghinis tävlingsavdelning Squadra Corse byggt specialaren SC18.

Här är Lamborghini SC18 – byggd i ett enda exemplar!
Lamborghini SC18 byggs bara i ett enda exemplar, i nära samarbete med den kinesiska kunden.

I samband med finalen av Lamborghinis racingserie Super Trofeo på Vallelunga utanför Rom avtäckte italienarna denna bil som med rätta kan kallas unik:

Lamborghini SC18 Alston – och den kommer garanterat bara att byggas i ett enda exemplar.

Bilen är byggd av Lamborghinis tävlingsavdelning (Squadra Corse) i tätt samarbete med den kinesiske kunden, och är baserad på Aventador SVJ. Lamborghinis designavdelning Centro Stile har också haft ett finger med i spelet – och vi kan se detaljer från flera av Lamborghinis senare superspecialare.

Bilen är godkänd för gatbruk, men enligt uppgift tänker kunden mest använda den på racerbanor.

Såväl kaross som monocoque är byggd helt i kolfiber. Den stora kolfibervingen har tre mekaniskt ställbara lägen som ska ge optimalt marktryck på varje racerbana: de tolv stora luftintagen på den bakre huven ger bättre kylning till V12-motorn.

Drivlinan är en bekanta V12-motorn på 6,5 liter och med 770 hk och 720 Nm, som skickas via den sjuväxlade ISR-lådan. Specialbyggda avgasrör och ändrör ger bilen ett ännu kraftfullare ljud och utseende.

Kolfiberkarossen är lackerad i (Daytona-)grått med detaljer i rött. Kupén är klädd i svart Alcantara med sömmar i rätt. Stolarna är i kolfiber, så klart.

Utseendet kompletteras av hjul med centrumbult, 20 tum fram och 21 tum bak,  med specialtillverkade Pirelli P Zero Corsa-däck. Bilen har ett telemetrisystem för att registrera all prestanda ute på banan.

Det finns dock två problem för dig och mig som svenska kunder:

Markfrigången är blott 109 millimeter så det kommer att bli krångligt att få bilen ombord på färjan från Tyskland på hemvägen.

Värre är att den aldrig kommer att byggas igen.

Det är faktiskt ett ännu större bekymmer än prislappen som ryktas ligga norr om 5 miljoner euro (50 miljoner kronor).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Lamborghini är häftigare än Ferrari!
57
17