Lamborghini planerar en sedan – följer upp Espada från 1968

Lamborghini planerar en sedan – följer upp Espada från 1968
Lamborghini Estoque Concept från 2008. Hur den kommande sedanen ska se ut vet vi inget om.

Lamborghini går bra nu. Med nya suven Urus har de tre bilar på produktlistan och väntar sig slå säljrekord för åttonde året i rad. Dessutom berättar nu Lamborghinis vd, Stefano Domenicali, i en intervju med Automotive News, att det finns långt gångna planer på en fjärde modell.

Det rör sig om en 2+2 modell, som ska kombinera prestanda och interiört utrymme tillsammans med ett aerodynamiskt effektivt och visuellt slående yttre, berättar Stefano Domenicali.

Det är inte första gången Lamborghini pratar om en sedanmodell. Redan 2008 presenterade de Estoque Concept, men hur mycket denna bil ska baseras på det konceptet vet vi inte.

Men vi får vänta ett tag på Lamborghinis utmanare till Ferrari GTC4 Lusso och Aston Martin Rapide. En premiär på denna modell får vi se mellan 2025 och 2027. Drivlinan kan intressant nog bli delvis helt elektrisk. Men den kommer i så fall ackompanjeras av en laddhybrid baserat på Lamborghinis V12.

Domenicali säger dock att vi kan vänta oss en laddhybrid från Lamborghini mycket tidigare än så. En laddhybrid-version av V12-modellen kommer förmodligen redan 2021 med Aventadors efterträdare.

Även Huracans efterträdare kommer också få ett laddhybridalternativ. En laddhybrid är det enda sättet att behålla prestanda och ljud och samtidigt få ner utsläppen, avslutar Domenicali.

Lamborghini Estoque Concept.

Lamborghini Estoque Concept.

Lamborghini Espada från 1968.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Lamborghini!
70
10