Skogsbranden i Kalifornien: Sjuksköterska smälte sin pickup

Allyn Pierce körde sin Toyota Tundra rakt genom elden för att rädda utsatta. Hjälteinsatsen fick ett oväntat resultat, Toyota erbjöd sig att ge honom en ny Tundra som tack för räddningsarbetet.
Annons

En del av de fruktansvärda skogsbränderna i USA är fortfarande bortom kontroll, även om brandmännen lyckats begränsa utbredningen. Mitt i alla förödelse finns det positiva ljusglimtar, som den här hjälteinsatsen av sjuksköterskan Allyn Pierce.

Allyn Pierce arbetar på sjukhuset i Paradise, den stad som drabbats hårdast i norra Kalifornien. Branden spred sig ända fram till sjukhuset och vårdpersonalen fick utrymma med patienterna och söka skydd vid en helikopterplatta.

När Paradise utrymdes blev det stopp på vägen av stillastående bilar, en väldigt farlig situation då elden närmade sig. En bulldozer lyckades flytta en del övergivna bilar men istället för att köra ut ur staden till säkerheten vände Allyn Pierce tillbaka till sitt sjukhus.

Som vi ser på bilden var hettan så intensiv att all plast smälte på hans Toyota Tundra. Men bilen fungerade och Allyn Pierce skrev på Instagram ”Den här pickupen räddade bokstavligen livet på mig idag.”

Brandkåren lyckades säkra området runt sjukhuset och Allyn Pierce kunde använda sin pickup för att evakuera patienter ut ur Paradise.

Allyn Pierce hjälteinsats berörde även Toyota USA som berömde hans mod och Tundrans kapacitet. Deras meddelande avslutades med ”Och bekymra dig inte över bilen, vi känner oss hedrade av att ge dig en ny!”

Skogsbränderna i Kalifornien är de dödligaste någonsin med 77 bekräftade dödsfall och cirka 1.000 saknade personer. Staden Paradise, med tidigare 27.000 invånare, är nästan helt utplånad. Senare i veckan väntas regn i Kalifornien, vilket blir en hjälp för brandmännen i deras släckningsarbete. 

 

Skogsbranden i Kalifornien: Sjuksköterska smälte sin pickup
Den här drönarbilden över en del av ett villakvarter ger en inblick i hur fullständigt förödande branden i Paradise varit. Foto: Getty Images.
Skogsbranden i Kalifornien: Sjuksköterska smälte sin pickup
Nerfallna träd och telefonstolpar samt övergivna bilar förhindrade trafiken vid utrymningen av Paradise. Foto: Getty Images.
Skogsbranden i Kalifornien: Sjuksköterska smälte sin pickup
Räddningsmanskapet använder sökhundar för att hitta de personer som fortfarande saknas. Tyvärr lär dödssiffran stiga i takt med att allt större områden blir undersökta.
Annons
Annons
Rulla till toppen