Över 58.000 fortkörningar på två veckor – inofficiellt världsrekord?

Fartkameran i Acquetico fångade i snitt 4.000 fortkörare i om dygnet. Att jämföra med Sveriges effektivaste fartkamera 2016 som fångade 1.659 fortkörare på ett helt år.
Annons

Den lilla staden Acquetico i nordvästra Italien med bara 120 invånare har länge gäckats av fortkörare. Genom Acquetico passerar den stora vägen SS28 Nord och trots att hastighetsbegränsningen ligger på 50 km/h har det en tendens att gå betydligt fortare än så.

Det tröttnade till slut invånarna på och stadens borgmästare satte upp en fartkamera på prov i två veckor.

Utfallet? Häpnadsväckande. Efter två veckor hade fartkameran lösts ut hela 58.568 gånger! Det innebär ett genomsnitt på över 4.000 fortkörningar om dygnet eller 174 stycken i timmen.

Hastighetsöverträdelserna var i många fall också rejält grova. Dussintals blev fotade när de körde dubbelt så fort som den tillåtna hastigheten på 50 km/h, och många av dem gjorde det mitt på ljusa dagen. Den grövsta fortkörningen var på hela 135 km/h. 

Fartkameran blir nu, föga överraskande, permanent. Och innan italienarna lärt sig att den finns där, kommer den nog bli en rejäl kassako för Acquetico.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen