Ägarna rankar rymligaste familjebilarna – här är favoriten

Du behöver inte köpa en dyr bil för att få plats med familjen och packningen, visar vår granskning där ägarna själva satt betyg på sina bilar.

Ägarna rankar rymligaste familjebilarna – här är favoriten

Du som försökt klämma in semesterpackningen i en trång bil vet hur hopplöst det känns. Och när den väl är på plats gäller det att inte öppna bakluckan förrän du kommer fram – annars strösslas rastplatsen med resväskor och kassar.

Men det finns många bilmodeller som lockar med överlägsna utrymmen. Det bästa är att de rymligaste bilarna inte behöver vara så stora och klumpiga på utsidan.

Med hjälp av bilägarna själva har vi listat de rymligaste bilmodellerna. Ägarna har satt betyg på sina bilar i vår begagnatdatabas. Vi har tittat på modellår 2012 fram till idag och totalt baseras den här listan på 13.923 svar. Vi har räknat samman betygen för baksäte och bagageutrymme till en snittsiffra.

Allra bäst när ägarna får säga sitt är Skoda Superb som vinner överlägset. Här hamnar snittsiffran på hela 95 procent och Superb hyllas för både bagageutrymme och baksäte. Ägarna gillar också att bilen är billig att äga för sin storlek.

På det hela taget är Skoda Superb ett ganska tryggt begagnatköp men det finns ett område som ägarna särskilt pekar ut som problematiskt med Skoda Superb och som kommer fram på svenska vägar. Hela begagnatanalysen om den underskattade modellen kan du läsa här.

På andra plats kommer Volvo XC90 med 94 procent i utrymmesbetyg – förstås väldigt bra, men kanske inte så uppseendeväckande med tanke på hur stor bilen är. Här finns det dock en uppsjö svaga punkter du måste kolla innan du slår till. Volvo XC90 är en av de minst driftsäkra suvarna i vår undersökning och ägarna klagar på en mängd fel. Läs begagnattestet för att ta reda på mer.

Alla Volvomodeller ligger inte bra till när det gäller utrymmen. Bara att bilen heter "Volvo" gör att köparna har vissa förväntningar, och de infrias verkligen inte i modellerna V40 och V60. De är trånga både i baksätet och bagageutrymmet. Sämst av Volvomodellerna är laddhybriden Volvo V60 Twin Engine där batteripaketet äter upp värdefullt bagageutrymme.

Rymligaste bilarna enligt ägarna

1. Skoda Superb (95%)
2. Volvo XC90 (94%)
3. Volkswagen Sharan (93%)
4. Subaru Outback (92%)
5. Audi Q7 (91%)

Unik bilanalys: 48.000 ägare har satt betyg på sina bilar

Bara hos auto motor & sport: Kolla hur din drömbil ligger till – eller avslöja felen på bilen du ska köpa.

Bra utrymmen är prio nummer 1 för mig när jag väljer bil.
54
86