Ägarna rankar: Här är de snyggaste – och fulaste – BMW-modellerna

Vid det här laget är det knappt någon som inte hört talas om BMW:s kontroversiella chefsdesigner Chris Bangle. Han rörde om ordentligt i designgrytan hos...
Annons

Vid det här laget är det knappt någon som inte hört talas om BMW:s kontroversiella chefsdesigner Chris Bangle. Han rörde om ordentligt i designgrytan hos de konservativa BMW-entusiasterna, och försåg bland annat 7-serien och 5-serien med ett designspråk som vissa älskade – och andra hatade.

Chris Bangle slutade på BMW 2009 och sedan dess har bilägarna som satt betyg på sina bilar i vår begagnatdatabas satt allt högre designbetyg. Ägarna får själva ta ställning till bilens utseende och betygsätta det på en skala från 0 till 100.

I den här undersökningen har vi tittat på modellår 2012 och framåt och totalt ingår 2.144 BMW-bilar i undersökningen.

Överlägset snyggast är 4-serien, enligt ägarna, och det kanske inte är så konstigt. 4-serien baseras på 3-serien som även den får högt betyg men har extra fokus på snygg design. Visserligen går det ut en del över utrymmena, men det är inget ägarna verkar bry sig om.

I vår senaste begagnatduell med BMW 4-serie Gran Coupé möter den märkessyskonet 3-serie Gran Turismo. Där står det klart att designen definitivt har ett pris. Läs hela testet här.

Som ny har dock BMW 4-serie svårt att hävda sig mot konkurrenterna. Det avslöjade vi i vårt test mot Audi S5 Sportback, Volkswagen Arteon och nykomlingen Kia Stinger. BMW kommer oväntat sist och ingen i testlaget väljer 4-serien som sin favorit. Ta reda på varför i vårt test.

Ägarna rankar: Här är de snyggaste – och fulaste – BMW-modellerna

Även BMW 5-serie får högt designbetyg och här verkar ägarna uppskatta att bilen inte sticker ut på något sätt – efter förrförra generationen, som designades av Chris Bangle, värdesätter många 5-serieköpare en mer konventionell design.

5-serien har kommit ned en hel del i pris på sistone, inte minst eftersom det ganska nyligen lanserats en ny generation. Då sjunker priserna på förra modellen och de första demobilarna av nya modellen har tappat mycket i värde – fyndchans!

Det innebär dock inte att det inte finns detaljer du behöver kolla upp inför köpet. Läs våra begagnatdueller här nedan för att ta reda på vad ägarna tycker.

Ägarna rankar: Här är de snyggaste – och fulaste – BMW-modellerna

Modellen som brukar pekas ut som klumpig och ful av många, 3-serie Gran Turismo, är i själva verket ganska snygg enligt ägarna som satt betyg på sin bil i vår databas, men när det gäller 1-serien samt suvarna X1 och X3 blir betyget desto sämre.

Allra fulast är BMW i3, enligt ägarna, men där ska vi dock komma ihåg att designen också fyller ett viktigt syfte: smala däck och aerodynamiska detaljer förlänger räckvidden. Som begagnad har BMW i3 råkat ut för en del irriterande fel men ägarna gillar ändå sina bilar. Läs vårt begagnattest här.

Missa heller inte vårt test av elbilar mot en HVO-dieselbil, där BMW i3 deltar.

Snyggast och fulast enligt ägarna

BMW 4-serie: 94%
BMW 5-serie: 91%
BMW 3-serie: 90%
BMW X5: 90%
BMW 3-serie GT: 89%
BMW X1: 84%
BMW 1-serie: 84%
BMW X3: 82%
BMW i3: 76%

Annons
Annons
Rulla till toppen