Lego avslutar Technic Porsche 911 GT3 RS – kan bli dyrbar samlarbil

Den stora Lego-byggsatsen i skala 1:8 med 2.704 delar har avslutats. Sista bilen har bokstavligen rullat av bandet i Porsches fabrik i Zuffenhausen.

Lego avslutar Technic Porsche 911 GT3 RS – kan bli dyrbar samlarbil

Legos stora byggsatser brukar ha en rätt begränsad produktion och så är även fallet med Technic Porsche 911 GT3 RS. I skala1:8 och med 2.704 delar är det ett riktigt "monster" som man inte bygger färdigt på en halvtimme.

Lego har samarbetat med Porsche när man tog fram den stora byggsatsen och det gjorde man även nu när produktionen upphör. Lego var på plats i Porsches fabrik i Zuffenhausen, där 911:orna byggs, och den sista bilen fick symboliskt rulla av produktionsbandet.

Det går fortfarande att beställa Technic Porsche 911 GT3 RS på nätet (prissänkt från 3.199 till 2.559 kronor) och den finns förmodligen kvar i några Legobutiker. Men det är sannolikt bara en kort tid kvar innan de sista exemplaren är sålda. Hög tid att tipsa jultomten, med andra ord.

De som har råd köper två satser av Lego Technic Porsche 911 GT3 RS och sparar en oöppnad. Det brukar nämligen inte ta så många år förrän samlare trissar upp priserna på utgångna modeller från Lego.

En positiv nyhet i det trista beskedet är att Lego utlovar en ny Technic-modell till Porscheentusiasterna under 2019. Kanske en byggsats på nya 911:an (992) eller elbilen Taycan? Vi får se nästa år!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar verkligen Legos Technic-byggsatser!
152
10