Porsche 911 som förhöjd skogsmulle? ”Kan vara en bra idé” enligt Porsche

Vi vet att elbilen Taycan får en förhöjd systermodell. Kan det vara en bra idé även för Porsche 911? Vad tycker du?
Annons

Det var i början på året som konceptbilen Porsche Concept Study Mission E Cross Turismo presenterades. En förhöjd kombimodell, ”skogsmulle”, av nya elbilen Taycan. Den senare lanserar Porsche under 2019.

Att göra specialmodeller är ju något av Porsches affärsidé, speciellt när det gäller 911-serien. Vi har sett nästan alla varianter, men tydligen finns det fler vägar som Porsche vill utforska.

Det var när Autocar India intervjuade Porsches marknadschef Detlev von Platen som frågan om 911:ans framtid diskuterades:

”Ta 911:an och göra en suv? Ta den högre? Det kan vara en bra idé,” sa Detlev von Platen. Och som styrelsemedlem borde han veta om den versionen diskuterats.

Att göra förhöjda varianter har blivit en lukrativ och intressant nisch för flera biltillverkare, inte minst Volvo. Och tittar vi tillbaka en bit i historiken så gjorde faktiskt en förhöjd version av supersportbilen 959 när man tävlade i Paris-Dakar rallyt under 1985 och 1986.

 

Porsche 911 som förhöjd skogsmulle? ”Kan vara en bra idé” enligt Porsche
Det var under 1985 och 1986 som Porsche byggde om 959:an till rallybil och körde mellan Paris och Dakar. Foto: RM Sotheby’s.
Annons
Annons
Rulla till toppen