Chevrolet Corvette C8.R med mittmotor testar på Sebring – se designen och skruva upp ljudet

Nästa generation Corvette får mittmotor och ska även tävla på racingbanorna. Här är första filmen där vi kan se och framför allt höra racebilen.

Chevrolet Corvette C8.R med mittmotor testar på Sebring – se designen och skruva upp ljudet
Att gömma sig i nattens mörker hjälper inte, det finns alltid någon som filmar eller fotograferar. Se filmen längre ned på sidan.

Det är en illa dold hemlighet att nästa generation Chevrolet Corvette får mittmotor. Äntligen är det dags att på allvar ta upp kampen med de europeiska supersportbilarna från Ferrari, Lamborghini, McLaren, med flera.

Nästa generation Corvette ska även användas som racingbil och det är denna, C8.R, som vi ser i filmen nedan. Vårt motoröra säger att Corvette C8. R har en V8-motor med turbomatning, samt någon typ av automatlåda med väldigt snabba växlingar. Låter nästan som en Indycar-bil vid nedväxlingarna.

Stämmer ryktena på nätet så får Chevrolet Corvette C8.R en "platt" vevaxeln (flat plane crank), vilket inte är helt ovanligt bland racingbilarna. Det har även BMW M8 GTE i sin raceversion av 4,4-liters V8:an med turbomatning. En platt vevaxel ger ett annorlunda V8-ljud och det återstår att se om GM väljer samma konstruktion för gatmotorerna.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vilket härligt ljud – ser verkligen fram emot nya Corvette!
115
14