Chris Harris provkör BMW M2 Competition – väljer den istället för en begagnad M3

En begagnad BMW M3 eller en ny BMW M2 Competition? Chris Harris provkör – och gör sitt val. M2 Competition har en brutal skärpa och "farlighet" som är mycket tilldragande.

Chris Harris provkör BMW M2 Competition – väljer den istället för en begagnad M3
Chris Harris gillar den brutala, lite farliga skärpan i BMW M2 Competition.

Programledaren Chris Harris är tillbaka och gör det han gillar bäst – går på sladd. Den här gången är det BMW M2 Competition som utvärderas, den vassa specialmodellen som presenterades i våras.

Som vanligt är Chris Harris brutalt ärlig och säger:

"Normalt när BMW lägger till beteckningen Competition till en M-modell innebär det att man helt i onödan förstör chassit och lägger till fula fälgar. Men med BMW M2 Competition är det annorlunda – och bättre!"

BMW M2 Competition har förvisso fula fälgar – enligt Chris Harris – men den får S55-motorn från M3/M4 med 410 hk och 550 Nm. Tillsammans med större bromsar och sjustegad dubbelkopplingslåda samt Active M Differental i bakaxeln innebär det 55 extra kilo. Vikt/effekt-förhållandet är faktiskt samma som i en "vanlig" BMW M2 Coupé.

Ändå berömmer Chris Harris BMW M2 Competition och hävdar att den är det bättre valet – jämfört med en lätt begagnad BMW M3. Det finns en brutal skärpa i M2 Competition, som påminner om farligheten i klassikern 2002 Turbo, och det är just den karaktären som Chris Harris faller för.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle göra samma val, hellre en ny BMW M2 Competition!
55
10