Mercedes A-Klass bäst i Euro-NCAP under 2018 – Volvo med i toppen

Vi närmar oss slutet på 2018 och med det kommer också listan på vilka bilar som presterat bäst i Euro-NCAP. Det blir tyskt i form av Mercedes A-klass överst på pallen, och både Volvo XC40 och Volvo V60/S60 tar sig in på topp tio.

Mercedes A-Klass bäst i Euro-NCAP under 2018 – Volvo med i toppen

Euro-NCAP har publicerat en lista på vilka bilar som har presterat bäst i deras tester under det gånga året. 15 bilar fick 5 stjärnor, men allra högst betyg fick Mercedes A-Klass och är alltså den krocksäkraste bilen som testats av Euro-NCAP under 2018. Tvåa på listan hamnade Audi A3. Volvo återfinns på sjätte och sjunde plats med XC40 på sjätte och V60/S60 på sjunde.

Volvo har under flera år preseterat bra i Euro-NCAP:s tester och i år var faktiskt Volvo XC40 bäst av alla i kategorin "Skydd av vuxna". "Skydd av barn"-kategorin vanns av Mercedes A-klass tillsammans med Mazda 6. 

Noterbart är att nya Jeep Wrangler endast får en stjärna av Euro-NCAP. Men det räckte faktiskt inte för att få jumbo-platsen på årets lista. Längst ner hittar vi Fiat Panda, som testade så dåligt att den inte fick en enda stjärna.

I "Skydd av barn"- kategorin fick Fiat Panda endast ett testbetyg på 16 procent, att jämföra med testvinnarna Mercedes A-Klass och Mazda 6 som båda fick 91 procent i samma kategori.

Om ni vill se hur det såg ut när Mercedes A-Klass testades finns en video på det här nedan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Härligt att hela 15 bilar får fem stjärnor – det går framåt!
74
4