Brabus nya G-Wagenmonster – 700 hästar och portalaxlar

Brabus har aldrig gjort sig kända som några som sparar på krutet. Snarare är det precis tvärt om och deras senaste skapelse är inget undantag. Denna gång har de bestämt sig för att hotta upp den förra genererationen av G-Wagen.

Brabus nya G-Wagenmonster – 700 hästar och portalaxlar

Brabus 700 4x4 Squared som den heter är utrustad med en 5,5-liters V8:a med dubbelturbo som levererar 700 hästar och 960 Nm. Det är tillräckligt för att kunna få den från stillastående till 100 km/h på fem sekunder blankt.

Brabus 700 4x4 Squared kommer också med portalaxlar för att maximera markfrigången. Dessutom kan man ställa den adaptiva fjädringen i höjdled, om man skulle vilja komma upp ännu lite högre. Den maximala markfrigången ligger på nästan 60 centimeter.

Runt 22-tumsfälgarna sitter Pirelli Scorpion ATR terrängdäck, för att Brabus 700 4x4 Squared ska komma fram där praktiskt taget inget annat tar sig fram.

Bränsleförbrukningen ligger på cirka 1,5 liter per mil vid blandad körning, men det är nog inte speciellt svårt att få det att dra mer än så, om högerfoten blir lite för tung.

Priset för Brabus 700 4x4 Squared ligger på strax över 2,1 miljoner och vill du ha en får du skynda dig – Brabus ska bara bygga tio exemplar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Brabus är alltid extra allt – jag gillar det!
84
10