Doug DeMuro förklarar allt om Koenigsegg Agera RS1

Vill du veta mer om Koenigsegg Agera RS1? Givetvis och här har du en extremt detaljerad genomgång och provkörning.
Annons

Med 2,3 miljoner prenumeranter på YouTube är Doug DeMuro  en av de mest inflytelserika ”biltestarna” på YouTube. En förklaring till populariteten är att Doug DeMuro skojar friskt och inte tvekar att ta till drastiska metoder.

Men den här gången är Doug DeMuro mycket försiktig och respektfull. Testbilen är nämligen en inlånad Koenigsegg Agera RS1. Det finns bara 25 Agera RS och 8 av dessa har hamnat i USA.

En intressant detalj som Doug DeMuro nämner i början av filmen är att Koenigsegg Agera RS1 kostade cirka 2,9 miljoner dollar ny, men att marknadsvärdet i USA idag ligger kring 8–10 miljoner dollar. Ingen dålig värdeökning, alltså, och sannolikt en del av förklaringen till populariteten.

Doug DeMuro går noga igenom alla detaljer på Koenigsegg Agera RS1, vilket förklarar filmens längd på 38 minuter. En detalj som vi inte hade en aning om är att bilar som säljs i USA måste ha fast monterade strålkastare, vilket de ju inte är på Agera RS (följer med motorhuven). Men Koenigsegg har fått dispens.

En av de bästa delarna av Doug DeMuros recension är provkörningen, där han nästan blir mållös av alla upplevelser. Det gamla uttrycket ”som en gokart” passar äntligen, enligt Doug, så bra är styrkänslan och upplevelsen. Slutbetyget? Ja, det finns bara en bil i världen som får fler poäng än Koenigsegg Agera RS1. Gissa vilken?

 

Annons
Annons
Rulla till toppen