BMW planerar nytt flaggskepp – ska baseras på i8

Brittiska Autocar rapporterar att BMW planerar ett nytt flaggskepp som med stor sannolikhet ska bygga på teknik som idag som återfinns i i8 – men med dubbelt så mycket effekt.

BMW planerar nytt flaggskepp – ska baseras på i8
Den kommande superbilen från BMW ärver nog en del teknik och design från i8.

Det är Klaus Fröhlich, utvecklingschef på BMW, som hintar om att det planeras en ny elektrifierad superbil som är tänkt att ta upp kampen med McLaren och Ferrari. Den blir att betrakta som en uppföljare på i8, men med högre exklusivitet och en upptrissad prislapp.

I nuvarande i8 sitter förutom en elmotor också en trecylindrig turbomotor på 1,5 liter. Den får dock stryka på foten till förmån för en sexcylindrig enhet. Den, tillsammans med en starkare elmotor än den i i8, kommer innebära ett effektuttag på över 700 hästar.

Autocar erfar att denna modell kan finnas till försäljning 2023 och att priset bör närma sig 2 miljoner svenska kronor. 

Klaus Fröhlich kommer även med ett besked som nog kan få "petrolheads" runt om i världen att känna sig splittrade – BMW:s M-bilar blir eldrivna i framtiden, men det kommer ta lång tid.

"M kommer också bli elektriskt i framtiden, men vi kommer att fokusera mycket på laddhybrid-teknik, detta för att en M-bil behöver så mycket mer än acceleration rakt fram", säger Klaus Fröhlich.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hoppas detta blir verklighet!
36
13