Film: Bugatti Chiron bevisar sin elektroniskt begränsade toppfart på 420 km/h

Toppfarten är elektroniskt begränsad men här ser vi att det finns mer att ge. Är Bugatti Chiron snabbare än Koenigsegg Agera RS?

Film: Bugatti Chiron bevisar sin elektroniskt begränsade toppfart på 420 km/h
I 420 km/h går det så snabbt att filmkameran inte hinner med. Se filmen längre ned på sidan.

Som ägare till en Bugatti Chiron är förmodligen möjligheterna minimala att någonsin få chansen att uppleva bilens toppfart. Men här är en Chiron-förare som faktiskt slagit i toppfartsspärren på 420 km/h.

Flygfältet Johnny Bohmer Proving Grounds i Florida, USA, är 4,3 kilometer långt och det är precis lagom för att hinna upp i toppfarten 421 km/h (261,7 mph).

Hastighetsökningen går lite långsammare på slutet, strax innan vi ser 261 mph på mätaren. Men det är uppenbart att en längre sträcka skulle få upp Bugatti Chiron i en hastighet över 420 km/h. En del hävdar att W16-motorns 1.500 hk borde räcka för 450–460 km/h, men att bevisa det är inget som Bugatti prioriterar just nu.

Som vi alla minns är det ett drygt år sedan som Koenigsegg satte fem världsrekord i Nevada-öknen med testföraren Niklas Lilja bakom ratten på Agera RS. Med en aningens nedförslut kom Niklas upp i 457,94 km/h i ena riktningen och 436,44 km i motsatta, snitthastigheten blev 447,19 km/h.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nej, Chiron är inte snabbare än Koenigsegg Agera RS!
171
34