Köpte strulande Ferrari – kan få 50 miljoner i skadestånd

Köpte strulande Ferrari – kan få 50 miljoner i skadestånd

Vi är nog många bilentusiaster som någon gång gjort ett riktigt dåligt bilköp. Men ingen av oss har väl kompenserats för det i lika hög grad som den man från USA som nu får över 50 miljoner kronor i skadestånd efter att ha köpt en Ferrari som visade sig ha motorproblem, skriver Automotive News.

Mannen köpte en Ferrari F430 från 2007 för motsvarande 800.000 kronor från en Mercedesåterförsäljare i Arkansas. Han granskade inte bilen själv före köpet, utan lät en Ferrariverkstad från Texas göra det.

Men när bilen levererades luktade den bensin och efter att ha bärgats till en annan verkstad visade det sig att den hade skador på grenröret, läckande bränslepump och problem med fjädringen. Säljaren hävdade att "allt som skulle vara problematiskt på en tio år gammal bil" hade åtgärdats, och att den köptes i befintligt skick.

Mannen stämde säljaren och kan nu få 52 miljoner kronor i skadestånd. Det är ett rekordhögt belopp som säljaren försöker få ned till 240.000 kronor. De är en bit dit från 52 miljoner...

Säljaren hade visserligen inte uppmärksammat köparen på felet men de gjorde en hel del andra reparationer innan den såldes och hävdade dessutom att felen som hittades inte var så allvarliga att de inte kunde repareras senare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag erkänner – jag har köpt en bil som senare visade sig ha ordentliga problem.
103
125