Michael Schumacher fyller 50 – här är familjens uttalande

Michael Schumacher fyller 50 – här är familjens uttalande

Den 3 januari fyller F1-legendaren Michael Schumacher 50 år. Sedan han råkade ut för en skidolycka 2013 har omvärlden inte fått veta många detaljer om hur han mår, förutom att han har en allvarlig huvudskada.

Inför födelsedagen gör hans familj ett uttalande:

"Ni kan vara säkra på att han tas om hand på bästa sätt. Vi gör allt vi kan för att hjälpa honom. Var snälla och förstå att vi följer Michaels önskan om att låta känsliga detaljer om hans hälsa förbli privata", lyder uttalandet.

50-årsdagen firas bland annat genom att familjen släpper en app där fans kan se detaljer från racingkarriären i ett "virtuellt museum". Michael Schumacher vårdas i sitt hem i Schweiz.

På sin 45-årsdag för fem år sedan samlades Schumacherfans från hela världen för att hylla F1-hjälten.

Michael Schumacher vann totalt 91 lopp, varav 72 tillsammans med Scuderia Ferrari, under sin F1-karriär. Även om sista säsongen kördes hos Mercedes är det Ferrari som Michael Schumacher främst förknippas med. Hos Ferrari stannade Schumacher under 1996–2006, totalt elva säsonger, och han blev världsmästare 2000, 2001, 2002, 2003, och 2004.

Olyckan beskrevs inledningsvis som en "mindre hjärnskakning" men i efterhand framkom det att Michael Schumacher gick omkull så illa att han for med huvudet före in i en klippa. Enligt läkarna var det hjälmen som räddade livet på honom i själva smällen, men Michael Schumacher fick trots hjälmen livshotande blödningar i hjärnan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.