Daniel Helldén replikerar: ”Att trafikdirektören får sluta har inget samband med rapporten om miljözoner”

Förra veckan skrev vi att Daniel Helldén (MP) försökt mörka en rapport som sågar införandet av miljözoner, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera....
Annons

Förra veckan skrev vi att Daniel Helldén (MP) försökt mörka en rapport som sågar införandet av miljözoner, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera.

Det har nu Daniel Helldén replikerat. På Dagens Nyheters debattsida skriver han ”att trafikdirektören får sluta för att istället erbjudas en ny tjänst inom staden har inget samband med rapporten om miljözoner. Det sker alltid förändringar på chefspositioner i staden efter ett majoritetsskifte.”

I sin replik passar Helldén också på att rikta kritik mot rapporten. Han ställer sig kritisk till att rapporten baserat sina resultat hundraprocentig regelefterlevnad. Något som aldrig tidigare inträffat, och därmed inte är sannolikt i detta fall heller.

Vidare skriver Helldén att införande av klimatzoner inte är en klimatåtgärd, utan en nödvändighet för att förbättra luften i Stockholm. 

”Årligen har vi över 1000 förtida dödsfall på grund av sjukdomar relaterade till dålig luftkvalitet från trafiken. Det tycker vi är ett tillräckligt gott skäl för att göra bedömningen att det krävs kraftfulla politiska åtgärder”, skriver Daniel Helldén.

Annons
Annons
Rulla till toppen