Nya Mercedes CLA är här – med fokus på körglädje

Nya Mercedes CLA är här – med fokus på körglädje

Nya generationen av Mercedes CLA har haft officiell premiär på CES-mässan i Las Vegas. Vi kan konstatera att nya CLA har växt på alla håll och kanter jämfört med den utgående varianten. Numera mäter CLA 4.688 millimeter på längden och brädden ligger på 1.830 millimeter. Det är 48 millimeter längre och 53 millimeter bredare än föregångaren.

Det gör att nya CLA har en rymligare interiör, vilket märks både fram i bilen för förare och passagerare, men framförallt i baksätet där benutrymmet förbättrats. Detta har också möjliggjort av att axelavståndet växt med 30 millimeter.

På premiären i Las Vegas visades en CLA 250 upp, den hade alltså Mercedes tvåliters turbofyra på 225 hästar och 350 Nm under huven. Kopplad till den satt en sjustegad dubbelkopplingslåda. Mercedes har inte angivit i detalj vilka fler motoralternativ som CLA kan utrustas med, men säger att de flesta motorer som finns till A-Klass kommer finnas tillgängliga till CLA. 4Matic-fyrhjulsdrift kan också viljas till. 

Mercedes poängterar att en välkalibrerad kördynamik är en viktig del i nya CLA. De säger sig ha fixat det genom att ha sänkt tyngdpunkten och breddat spårvidden på både fram- och bakaxeln – 63 millimeter bredare fram och 53 millimeter bredare bak. 

Interiören är utlagd på samma sätt som i A-Klass, givetvis utrustad med tvåskärmsystemet som vi känner igen från flera andra Mercedesmodeller.

Svenska priserna för Mercedes CLA börjar på 285.900 kronor. Den vid lansering vassaste vagnen, CLA 250 4Matic, går loss på 371.900 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Mercedes har gjort ett bra jobb med nya CLA!
85
44