Officiell: Toyota GR Supra – med svenska priser

Officiell: Toyota GR Supra – med svenska priser

Idag har femte generationen av Toyota Gazoo Racing Supra premiär på Detroitsalongen. Denna version av Toyota Supra är utvecklad jämsides med BMW Z4 och således mycket gemensamt med coupén från München. 

Drivlinan är klassisk sportbil: motorn fram och drivhjul bak. Under huven sitter en turbomatad rak sexa på 340 hästar och 500Nm. Med "launchcontrol" aktiverat klarar Supra sprinten till hundra på 4,3 sekunder. Dessvärre får vi ingen manuell växellåda, utan får hålla till godo med en åttastegad automatlåda.

Vad får man då punga ut för en Toyota GR Supra då? 678.900 kronor kostar Supra med Premiumpaket, något som alla bilar som kommer till Sverige är utrustade med. Dessutom kommer de till Sverige i mycket begränsad upplaga, så vill du vara säker på att hinna få en bör du hänga på låset imorgon klockan 9.00, när möjligheten att göra en reservation öppnar. De första svenska kunderna kan räkna med att få sin Supra under november i år.

I premiumpaketet som alla svenska bilar är utrustade med ingår bland annat en aktiv diffspärr, adaptiv fjädring, 19-tums aluminiumfälgar och prestandabromsar.

Så här beskriver Toyotachefen Akio Toyoda nya Supra:

"Förr i tiden spenderade jag oräkneliga timmar körandes en äldre Supra runt Nürburgring för att bli Master Driver. Därför är Supra som en gammal vän som har en speciell plats i mitt hjärta. När andra företag rullade ut sina vackra nya prototyper som alla skulle introduceras körde jag fortfarande en Supra som inte ens längre var i produktion. Så även om Toyota faktiskt inte planerade att tillverka en ny Supra höll jag, precis som alla andra Supra-beundrare runt om i världen, tummarna för att det ändå skulle hända. Nya GR Supra föddes genom utvecklingen på Nürburgring – och jag kan ärligt säga att det här är en bil som både är rolig att köra och bättre än någonsin tidigare."

Med sina 678.900 kronor blir Toyota GR Supra 44.000 kronor dyrare än BMW Z4 M40i, som den alltså delar många komponenter med. En annan konkurrent är Porsche 718 Cayman T, som kostar från 639.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som jag har väntat!
53
74