Många är missnöjda med sina begagnatköp – så här skyddar du dig

Enligt statistik från Konsumentverket är begagnade bilköp det som svenska konsumenter ångrar allra mest. Under 2018 inkom 120.000 klagomål till Konsumentverket, varav 12.000 handlade om köp...
Annons

Enligt statistik från Konsumentverket är begagnade bilköp det som svenska konsumenter ångrar allra mest. Under 2018 inkom 120.000 klagomål till Konsumentverket, varav 12.000 handlade om köp av begagnade bilar.

Många av de som vänt sig till Konsumentverket uppger bekymmer med att det efter köpet visar sig att bilen inte håller den standard som köparen tänkt sig. Detta är ingen nyhet för Konsumentverket som tillsammans Motorbranschens riksförbund (MRF) upprättat en varudeklaration som fylls i i samband med köpet.

Med hjälp av varudeklarationen kan köparen mycket lättare se vilket skick det är på bilen. Ett bra tips är därför att vända sig till en bilhandlare som är ansluten till MRF.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att om det skulle bli något fel på bilen så har du rätt att klaga även om bilen är begagnad vid köpet – i upp till tre år. Detta gäller även om det saknas garantier.    

Annons
Annons
Rulla till toppen