Nya 7-serien – enorma njurar och sexcylindrig laddhybrid

Nya 7-serien – enorma njurar och sexcylindrig laddhybrid

Nyligen läckte bilder ut som avslöjade nya 7-seriens mest uppenbara förändring – den enorma grillen. Faktum är att "njurarna" växt med hela 40 procent, jämfört med den gamla 7-serien. 

Men förutom njurarna kan vi konstatera att både fram och baklyktorna har blivit tunnare för en mer "kisande" utstrålning. Dessutom löper en LED-panel över hela bakdelen på bilen, en designdetalj som verkar vara på mode i bilvärlden.

Invändiga uppdateringar värda att nämna är att 7-serien utrustas med BMW:s senaste infotainmentsystem med det helt digitala instrumenklustret och en 10,25-tums touchskärm. Passagerarna i baksätet går heller inte lottlösa. I stolsryggarna återfinns två stycken 10-tums full HD-skärmar med Blu-ray spelare. 

Nya 7-serien är dessutom tystare än någonsin. Det har man delvis lyckats med tack vare tjockare glas i sido- och bakrutorna, men också genom att göra bilen "halare" i luften och på det sättet reducera vind-ljud från bakre hjulhusen och från B-stolparna.

 

Motormässigt finns en hel del alternativ för att kunna tillgodose alla önskemål. Till Europa kommer sex motoralternativ – tre dieslar, två bensin och kanske mest intressant – en laddhybrid.

745e som laddhybriden heter, har en drivlina bestående av en rak sexa som tillsammans med elmotorn producerar 394 hästar och 600Nm. Dessutom en el-räckvidd på upp till 5,8 mil. Detta är andra gången vi får se en laddhybrid från BMW med en sexcylindrig motor. Sedan tidigare finns samma drivlina i BMW X5 xDrive45e.

Flaggskeppet är som tidigare M760Li XDrive som fortfarande använder en 6,6-liters V12a som utvecklar 585 hästkrafter och 850Nm i vridmoment. Det räcker för en 0 till 100-tid på nästan löjliga 3,8 sekunder. 

Alla versioner 7-serien kommer som standard med adaptiv fjädring, med bakhjulsstyrning som tillval.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar faktiskt den stora grillen!
74
187