Ingen ny generation av Volvo V40 – ersätts med coupé-suv

Ingen ny generation av Volvo V40 – ersätts med coupé-suv
Konceptbilen 40.2. Blir den ersättare till V40?

Efter ett antal år med sjunkande försäljning av Volvo V40, meddelar nu Volvos Europachef, Lex Kerssemakers, att man inte kommer ersätta V40 direkt.

"Vi behöver något mer kreativt, vilket är anledningen till att vi inte kommer ersätta V40 direkt", säger Lex Kerssemakers.

Samtidigt är Lex Kerssemakers inte orolig för att Volvo totala försäljning men säger att Volvo behöver förnya designen på 40-serien inom två till tre år. En design som ska innebära en högre bil än vad V40 är idag. Dessutom är V40 den enda nuvarande Volvomodellen som inte är byggd på någon av CMA- eller SPA-plattformarna som är en förutsättning för framtida elektrifiering.

Det är alltså sannolikt att Volvo ersätter V40 med en lite mer coupéaktig version av XC40, som ska appelera till nuvarande V40-ägare som kanske inte känner sig tilltalade av XC40:s mer klassiska suvdesign.

För ett antal år sedan presenterade Volvo koncepten 40.1 och 40.2. 40.1 gick sedan vidare och blev XC40 – nästan helt oförändrad. Med den logiken är det kanske ingen omöjlighet att den modell som ersätter V40 blir en produktionsversion av konceptet 40.2. 

Att Volvo funderar på att ersätta V40 med suv är inte så märkligt enligt Lex Kerssemakers, eftersom de redan sett många kunder gå från V40 till XC40. Med denna nya modell hoppas man undvika att kunderna som gillar V40 ser sig om efter andra bilmärken.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag hoppas 40.2 ersätter V40.
243
116