Volkswagen Golf GTI TCR – sista specialversionen får 290 hk och hotar Golf R

Golf GTI TCR blir den sista "specialaren" från VW innan det i höst är dags för Golf VIII. Kan TCR hota Golf R?

Volkswagen Golf GTI TCR – sista specialversionen får 290 hk och hotar Golf R
VW Golf GTI TCR kommer till Sverige, vi återkommer med fler detaljer.

Runt hörnet väntar den åttonde generationen av Volkswagen Golf, därför är det kanske lite förvånande att det nu i sista stund kommer en ny specialversion. Volkswagen Golf GTI TCR har 290 hk och namnet kommer från racingserien TCR.

Sjustegad DSG-låda är standard på Volkswagen Golf GTI TCR, liksom diffbromsen XDS+, vilket ger fina 0–100 tiden 5,6 sekunder. Det är faktiskt lite snabbare än den bantade lågseriemodellen Golf GTI Clubsport S med 310 hk (5,8 sekunder). Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Standard på Golf GTI TCR är också hålborrade bromsskivor, 18-tumsfälgar (Belvedere eller Milton Keynes), sportstolar i ny klädsel, säkerhetsbälten med röd söm och en exklusiv sportratt. Framför sportratten hittar vi VW:s nya huvudinstrument med bildskärm, även den standard på Golf GTI TCR. På utsidan hittar vi också en TCR-takvinge, diffusor, svarta backspeglar och markbelysning under dörrarna – givetvis med en TCR-logotyp.

De som vill göra sin Golf GTI TCR mera personlig och mer baninriktad kan välja till ett av två utrustningspaket. I första paketet ingår 19-tums Reifnitz-fälgar med 235/35R19-däck och en Vmax-uppgradering som ökar toppfarten till 260 km/h. Där ingår också en sportigare version av de elektroniskt styrda stötdämparna. I paket 2 ingår samma detaljer, men har 19-tums Pretoria-fälgar och R-däck. Det så kallade Reifnitz-paketet är standard på de bilar som levereras i Sverige.

Följande detaljer ingår i de "svenska" Golf GTI TCR:

  • Lättmetallfälgar 19 tum "Reifnitz" i mattsvart.

  •  Adaptiv chassireglering (DCC), inklusive körprofilsväljare.

  • Perforerade bromsskivor (röda bromsok).

  • Ingen hastighetsspärr, vilket medger en toppfart på 260 km/h.

  • Panoramasoltak, skjut- och tiltbart.

  • Carbon-färgade yttre backspegelhus.

  • Mörktonade sidorutor från B-stolpen och bakåt med 90 % toning.

  • Top-sportstolar med ny mikrofiber/tygdesign.

Nuvarande Volkswagen Golf R har 310 hk, 380 Nm och gör 0 till 100 km/h på 4,6 sekunder (med 4WD). Även här är toppfarten begränsad till 250 km/h. Senaste versionen av Golf GTI har 245 hk, 370 Nm och den elektroniska styrda differentialbromsen XDS+ är standard, vilket bidrar till en 0–100 tid på 6,2 sekunder.

Golf GTI TCR finns nu att beställa och konfigurera på Volkswagens hemsida. Det svenska priset för denna pjäs börjar på 419.900. En beställning nu innebär en leverans lagom till försommaren. GTI TCR kommer som fyrdörrars som standard, men kan beställas med två dörrar om man hellre skulle vilja det.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Golf GTI är min favorit bland busbilarna!
114
65