Ägarna avslöjar – detta är roligaste småsuven

Ägarna avslöjar – detta är roligaste småsuven

Visst är det så att vår bilkörning till stor det består i att ta sig till och från jobbet, hitta parkering, köra till mataffären och hämta och lämna på dagis. En bil ska klara allt det, och sedan inget mer. Eller?

Många av oss gillar också att ibland undvika motorvägen och ta den mindre vägen som egentligen tar längre tid, men som ger oss så mycket mer i form av körglädje. 

Till denna jämförelse har vi från vår begagnatdatabas hämtat ägarbetyg från Audi Q3, Volvo XC40, BMW X1, Mini Countryman, Range Rover Evoque, Kia Sportage, Mercedes GLA, Dacia Duster, Volkswagen Tiguan och Subaru XV, för att se vilken som är roligast enligt läsarna.

Volvo i topp

Ponera då att du är ute efter en liten suv för den lilla familjen, som också kan ge dig ett leende på läpparna om du skulle hamna på en väg där du verkligen får köra ordentligt – vilken ska du välja? Enligt våra läsare är svaret enkelt.

Genomsnittsbetyget i kategorin körglädje för alla bilar i vår begagnatdatabas ligger på 79,1. Långt över det finner vi vinnaren i denna jämförelse, med ett körglädjesbetyg på 88,1. Med den siffran distanserar XC40 tvåan på listan, Mini Countryman med poängen 83,6, med bred marginal. Ni kan själva se alla siffror för varje modell vi jämfört i vår begagnatdatabas.

Noterbart är att över hälften av bilarna vi jämfört är bättre än snittbilen. Lite överraskande med tanke på att det rör sig om suvmodeller som väldigt sällan är byggda med några seriöst sportiga ambitioner.

Men det finns också några bilar som inte får fullt så hög poäng. Dacia Duster, till exempel kommer ohotat sist i jämförelsen med en siffra på endast 64,6 poäng. Långt sämre än den nästa sämsta, Volkswagen Tiguan som ändå har ett betyg på 76,6. 

Ingen omöjlighet att kombinera liten suv och körglädje

Vi kan alltså konstatera att det inte alls är någon omöjlighet att kombinera praktisk småsuv, med körglädje även när man tar i lite på en svängig väg. För det är ändå hela 50 procent av de jämförda bilarna som presterar bättre än snittbilen i vår databas.

 Här är alla bilar och betyg i jämförelsen.

1. Volvo XC40 88,1
2. Mini Countryman 83,6
3.BMW X1 83,4
4. Range Rover Evoque 82,3
5. Kia Sportage 81,9
5. Mercedes GLA & Audi Q3 80,3
7. Subaru XV 79
8. Volkswagen Tiguan 76,6
9.Dacia Duster 64,6
   

 


  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det finns mycket körglädje i små suvar!
30
15