Audis planer avslöjade: Flera laddhybrider på gång

Det ser ut att bli ett späckat år för Audi – åtminstone enligt en ny bild som visar årets modellanseringar, och som bilsajten Periodismo del...
Annons

Audis planer avslöjade: Flera laddhybrider på gång

Det ser ut att bli ett späckat år för Audi – åtminstone enligt en ny bild som visar årets modellanseringar, och som bilsajten Periodismo del Motor publicerar.

Årets viktigaste lansering blir helt klart elsuven e-tron. Den går redan att beställa i Sverige men står i den här presentationen som lanseringsklar under första kvartalet 2019.

Därefter kommer nästa viktiga lansering, nämligen A6 Allroad. Det är en modell som många svenska köpare ser fram emot och modellen ska konkurrera med Volvo V90 Cross Country.

Precis som tidigare handlar det om en upphöjd terrängversion av A6 Avant med plastdetaljer på sidorna. Om de här uppgifterna stämmer ska den dyka upp under andra kvartalet.

Under tredje och fjärde kvartalet kommer flera viktiga laddbilar från Audi. Först ut är Audi Q5 e-tron, en laddhybrid vi skrivit om tidigare. Det blir en enormt viktig modell i Sverige, inte minst eftersom den siktar rakt på tjänstebilisterna som lockas av lågt förmånsvärde på laddbilar. Audi siktar på över sex mils räckvidd på eldrift.

Efter det kommer även laddhybridversioner av A7 och A8, samt den helt eldrivna coupésuven e-tron Sportback.

Andra nyheter som kan vara värda att vänta på:

• Audi SQ2 (första kvartalet).
• Audi RS 5 Sportback (andra kvartalet).
• Audi Q4 och RS 7 (tredje kvartalet).
• Audi A3, RS Q3 och RS 6 (fjärde kvartalet).

Annons
Annons
Rulla till toppen