Volvos sista dieselmotor i sommar: ”Ser ingen framtid för dieselbilarna”

Dagarna för Volvos dieselmotorer är snart räknade. I sommar lanseras den allra sista dieselmotorn från Volvo, det bekräftar Volvos europachef Lex Kerssemakers i en intervju med...
Annons

Dagarna för Volvos dieselmotorer är snart räknade. I sommar lanseras den allra sista dieselmotorn från Volvo, det bekräftar Volvos europachef Lex Kerssemakers i en intervju med Motoring Research.

”Vi ser ingen framtid i diesel”, säger Lex Kerssemakers och berättar att Volvo redan flyttat pengar som var tänkta för utveckling av dieselmotorer till avdelningen för elbilsutveckling.

Lex Kerssemakers är samtidigt tydlig med att poängtera att dieselbilar har en marknad idag, men att omställningen till eldrift kommer att gå fort. Volvos har ett uttalat mål att deras försäljning ska bestå av 50 procent elbilar redan 2025. 

Till skillnad mot till exempel Volkswagen så satsar Volvo inte på en egen ”elbilslinje”, utan tror mer på att elektrifiera den redan befintliga modellflottan. Först ut med eldrift och ett Volvoemblem i fronten blir XC40.

Innan det får vi stifta bekantskap med det helt eldrivna Volvosyskonet Polestar 2, som släpps senare i år.

Annons
Annons
Rulla till toppen