Nya beskedet: Ingen hastighetsgräns på autobahn

Du som kört på Tysklands frifartsmotorvägar vet att det är en speciell känsla. Det finns inte många platser kvar i världen där det faktiskt går...
Annons

Du som kört på Tysklands frifartsmotorvägar vet att det är en speciell känsla. Det finns inte många platser kvar i världen där det faktiskt går att köra utan hastighetsgräns – helt lagligt.

Den fria farten på tyska autobahn har varit hotad i många år, i flera omgångar. Vi skrev om det senast för en vecka sedan när ett nytt förslag om att införa hastighetsgräns på autobahn diskuterades i Tyskland.

Det främsta argumentet för att införa en hastighetsgräns på autobahn är att utsläppen skulle kapas. Tyskland hotas av enorma EU-böter om inte utsläppen sänks. Men kritikerna (som alltså inte vill ha någon hastighetsgräns) hävdar att tyska vägar håller hög säkerhet trots den höga farten och att det finns effektivare sätt att sänka utsläppen på.

Nu kommer besked från tyska regeringen om att det inte finns några planer på att ta bort frifartssektionerna på autobahn. Det bekräftar Steffen Seibert, talesperson för tyska regeringen, skriver The Local.

Han säger också att det finns smartare sätt än att införa en generell hastighetsgräns, men exakt vad det innebär sa han inte.

En ny undersökning visar att 51 procent av tyska folket vill införa en hastighetsgräns på 130 km/h. 47 procent var emot en hastighetsgräns.

Annons
Annons
Rulla till toppen