Chris Harris hamnar i 80-tals himlen – 140 drömbilar från RM Sotheby´s Youngtimer Collection

Mer 80-tal än det här kan det inte bli. Och vi har aldrig sett en sådan läcker samling bilar samlade på ett ställe. 140 rariteter!

Chris Harris hamnar i 80-tals himlen – 140 drömbilar från RM Sotheby´s Youngtimer Collection
En helt otrolig bilsamling och alla 140 bilarna har ägts av en samlare.

Programledaren Chris Harris brukar aldrig vara blyg när det gäller att spinna runt i stora moln av däckrök. Men i den här filmen är det Chris Harris själv som går i spinn.

Upphetsningen når såna höjder att Chris Harris får hämta andan och lugna ner pulsen, flera gånger. Och det finns goda skäl, maken till drömgarage har vi aldrig sett – om man nu gillar häftiga 80-talsmodeller, och en del 90-talare.

Bilsamlingen – som faktiskt tillhör en enda samlare – ska säljas hos RM Sotheby´s i deras specialauktion Youngtimer Collection. Den första auktionen sker i Paris, 6 februari, och innehåller sammanlagt 140 bilar.

I den stora samlingen ingår flera unika AMG-modeller, värstingar från Alpina och specialmodeller från BMW, Porsche och Mercedes. Här finns också många brittiska dyrgripar från Rolls-Royce, Bentley, Jaguar och Aston Martin. Dessutom en försvarlig andel av riktigt roliga sportmodeller från Japan. Minst och fräckast är en Renault R5 Turbo 2 (mittmotor) i absolut nyskick.

Den bil som antas klubbas för den högsta summan är en BMW Alpina B7 Turbo S från 1982 med bara 5.800 mil på mätaren. Bilen värderas till närmare tre miljoner kronor.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håller med – har aldrig sett så många läckra 80-talare på ett ställe!
93
12