Chris Harris hamnar i 80-tals himlen med alla drömbilarna

Mer 80-tal än det här kan det inte bli. Och vi har aldrig sett en sådan läcker samling bilar samlade på ett ställe. 140 rariteter!
Annons

Programledaren Chris Harris brukar aldrig vara blyg när det gäller att spinna runt i stora moln av däckrök. Men i den här filmen är det Chris Harris själv som går i spinn.

Upphetsningen når såna höjder att Chris Harris får hämta andan och lugna ner pulsen, flera gånger. Och det finns goda skäl, maken till drömgarage har vi aldrig sett – om man nu gillar häftiga 80-talsmodeller, och en del 90-talare.

Bilsamlingen – som faktiskt tillhör en enda samlare – ska säljas hos RM Sotheby´s i deras specialauktion Youngtimer Collection. Den första auktionen sker i Paris, 6 februari, och innehåller sammanlagt 140 bilar.

I den stora samlingen ingår flera unika AMG-modeller, värstingar från Alpina och specialmodeller från BMW, Porsche och Mercedes. Här finns också många brittiska dyrgripar från Rolls-Royce, Bentley, Jaguar och Aston Martin. Dessutom en försvarlig andel av riktigt roliga sportmodeller från Japan. Minst och fräckast är en Renault R5 Turbo 2 (mittmotor) i absolut nyskick.

Den bil som antas klubbas för den högsta summan är en BMW Alpina B7 Turbo S från 1982 med bara 5.800 mil på mätaren. Bilen värderas till närmare tre miljoner kronor.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen