Ny Mini John Cooper Works på gång – får över 300 hästkrafter

Ny Mini John Cooper Works på gång – får över 300 hästkrafter
Mini John Cooper Works GP Concept från 2017. Denna ger nog en hygglig indikation på hur produktionsbilen kommer se ut.

Mini har aviserat att man kommer släppa sin starkaste och snabbaste Mini Cooper-version någonsin. Modellen, med namnet Mini John Cooper Works GP, levererar över 300 hästar från sin tvåliters turbofyra. 

Rapporter gör gällande att det är samma motor som sitter i BMW X2 M35i (för övrigt den starkaste fyrcylindriga motorn BMW någonsin tillverkat), vilket i så fall innebär 306 hästar och ett vridmoment på 450 Nm. Fjädringen är specialutvecklad för bilen och optimerad för att kunna få ner kraften i marken genom framhjulen.

Än så länge får vi inte se bilen i sin helhet, utan bara detaljbilder. Men det vi kan så på dessa är att den verkar vara ganska kittad. En ordentlig spoiler där GP-beteckningen visas tydligt och i närbilden på de dubbla avgasrören kan vi också se att bilen är utrustad med en kraftig diffuser.

Några priser finns ännu inte, men om man tycker att detta låter som något man inte kan gå miste om så får man inte sitta på händerna. Bara 3000 bilar kommer byggas och det är nog ingen avancerad gissning att dessa kommer säljas ganska snabbt. Premiären sker 2020.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Denna blir nog extremt rolig!
135
8