Bentley Bentayga är återigen världens snabbaste suv – Bentley Bentayga Speed är här

Bentley Bentayga är återigen världens snabbaste suv – Bentley Bentayga Speed är här

I ungefär ett år fick Lamborghini Urus leva med epitetet "världens snabbaste suv". Men den tiden är nu förbi sedan Bentley kryddat sin Bentayga och gett den tilläggsnamnet "speed".

Under huven på Bentayga Speed sitter en vässad version av Bentleys sexliters W12:a som numera ger 635 hästar och 900 Nm – 27 hästar mer än i standardutförande. Det räcker för att kapa 0–100 km/h-tiden med 2 tiondelar till 3,9 sekunder. 

Men framförallt höjer det toppfart från 301 km/h till det så viktiga 306 km/h – 1 km/h snabbare än Lamborghini Urus. Men det räcker för att kunna marknadsföra sig som "världens snabbaste suv". Urus är fortfarande snabbare till hundra (3,6 sekunder).

Bentley säger också att mycket tid har lagts på att göra Bentayga Speed mer dynamisk att köra än vanliga Bentayga. Ett skräddarsytt sportläge med hårdare chassi tillsammans med ett mer vokalt avgassystem ska ge en mer körglad upplevelse, menar Bentley. 

Bentayga Speed får också några invändiga uppdateringar. Ordet "Speed" är broderat lite här och var så att man inte ska glömma att det är värstingbentaygan man köpt. Inredning i både skinn och alcantara finns som tillval för att förstärka sportigheten.

Något pris finns ännu inte presenterat men, vill man åka världens snabbaste suv så får man nog vara beredd att hosta upp en bit över tre miljoner kronor.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bentley Bentayga Speed är en riktigt snygg bil!
44
46