Officiell: Ford Focus ST med 280 hk, elektronisk diffbroms och sjustegad automat

Nya Ford Focus ST utmanar GTI-konkurrenterna med en 280 hk stark EcoBoost turbofyra på 2,3 liter. Ford erbjuder även en dieselversion med 190 hk och 400 Nm. Leveranserna startar i sommar.

Officiell: Ford Focus ST med 280 hk, elektronisk diffbroms och sjustegad automat

Behöver man kompromissa med vardagsegenskaperna vid valet av en kvick, sportig bil i kompaktklassen? Ford hävdar att så inte är fallet och presenterar en ny Focus ST – den starkaste någonsin.

Nya Ford Focus ST är framhjulsdriven och de som föredrar fyrhjulskrafs får vänta på nästa generation Focus RS, som brukar komma i slutet av livscykeln. En viktig nyhet är att bensinmodellen får elektroniskt styrd diffbroms, eLSD, från BorgWarner – det Landskronaföretag som tidigare hette Haldex.

Liknande teknik används på flera av VW-koncernens sportigaste, framhjulsdrivna modeller. Med elektroniskt styrd diffbroms går kraften att styra till det hjul som har bästa grepp, vilket är en stor tillgång på vintern men ger betydligt sportigare egenskaper vid kurvtagning. Bilen upplevs inte som understyrd och det går att kliva på gaspedalen tidigt i utgången av kurvan.

Den 2,3 liter stora EcoBoost-motorn ger 280 hk vid 5.500 rpm och 420 Nm mellan 3.000–4.000 rpm, vilket gör nya Focus ST till den starkaste hittills. 0–100 km/h ska gå på "under sex sekunder". Även ett dieselalternativ erbjuds, den 2,0 liter stora dieselfyran ger 190 hk vid 3.500 rpm och 400 Nm redan från 2.000 rpm. Diffbroms erbjuds inte till dieselmodellen.

Transmissionerna är två: antingen en sexväxlad manuell eller en sjustegad automat. Vid växling, i sportläget, hålls trottelspjället delvis öppet för att hålla turboaggregatet snurrande och förbättra gasresponsen. De som väljer automaten får paddlar vid ratten för att kunna välja växel manuellt.

Standard på femdörrars Focus ST EcoBoost (bensin) är Fords elektroniskt styrda CCD-stötdämpare, "Continuously Controlled Damping". Fyra körprogram finns, om man väljer till Performance Pack: Slippery/Wet, Normal, Sport och Track mode. Karaktären ändras på en mängd områden som styrning, växling, broms, avgasljud och stötdämparnas hårdhet. Enligt Ford är det här som den stora skillnaden finns, jämfört med tidigare ST-modeller, ett knapptryck förändrar bilen totalt och man behöver inte kompromissa mellan sport och komfort.

På insidan av Ford Focus ST hittar vi Recarostolar, sportratt, sportpedaler och en mängd ST-attribut som exempelvis turbotrycksmätare, oljetryck och oljetemperatur.

Focus ST-modellen har 18-tumsfälgar som standard, med 19 tum som tillval. Stora fälgar behövs för att få plats med 330 millimeter stora bromsskivor fram, 302 millimeter bak.

Ford Focus ST ska börja levereras under sommaren 2019. Ford Motor Company AB har i skrivande stund ingen information om svenskt pris och leveransdatum. De uppgifterna ska komma i slutet av mars.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill ha en Ford Focus ST!
148
28