Här är snyggaste och fulaste bilarna – enligt ägarna

Det finns många åsikter om vilken bilmodell som har snyggast design, stil och form. Men vilken har snyggast design enligt auto motor & sport läsare? Porsche och Alfa Romeo står som vinnare, medan Nissan hamnar långt ned på listan.
Annons

I vår begagnatdatabas har läsarna fått ge sina åsikter om bilarna som de äger, inklusive variabeln ”design”. Utifrån 27 170 svar på bilmodeller av årsmodell 2012–2019 har vi kommit fram till vilket bilmodell som har snyggast utseende – åtminstone enligt läsarna.

På förstaplats hamnar klassiska Porsche 911 med 99 procent i designbetyg och Alfa Romeo Giulia på 98 procent.

”En superkul sommarbil som är snygg, snabb, underbar ljudbild och en eye catcher”, kommenterar en 911-ägare, och en Alfa Romeo Giulia-ägare skriver så här:

”Bara Jaguar XE kommer nära i frågan om exteriör design, men Alfa Romeo är i en helt egen klass interiört. Den BMW 3-serie (F30-generationen med M Sport-paket) som jag hade tidigare är distanserad med hästlängder i kördynamik och design.”

Även auto motor & sports testlag håller med om Giulia: ”Den är snygg och har utstrålning. En riktig Alfa i nytappning.”

Faktum är att Alfa Romeo Giulia inte alls bara kan konkurrera med snygg design. Den har en helt egen stil och framför allt är det köregenskaperna med alert chassi och superpigg styrning som imponerar på testlaget. Du kan läsa hela testet mot konkurrenterna här.

När det gäller Porsche 911 är det förstås också en långvarig favorit i testgaraget. Nu senast testade vi tre olika 911-versioner för att hitta en vinnare.

 

Här är snyggaste och fulaste bilarna – enligt ägarna

I den mindre smickrande änden av listan finns Skoda Fabia, laddhybriden Mitsubishi Outlander PHEV och elbilen Nissan Leaf. Det är tydligt att läsarna har köpt dem för andra anledningar än just för designen och utseendet.

”Trist utseende, men en perfekt andrabil”, skriver en Fabiaägare. ”Känslan är att den är plastig”, kommenterar en Outlander PHEV-ägare.

Längst ned på listan hittar vi Nissan Leaf med 51 procent som betyg. ”Det negativa med bilen är ful design och högt inköpspris”, skriver en läsare.

Den bulliga och udda formen är onekligen en vattendelare. Antingen gillar man den, eller inte.

Faktum är att testlaget inte är helnöjda med Nissan Leaf även bortsett från designbetyget – inte heller den nya generationen. Den får problem vid upprepad snabbladdning och det är svårt att hitta en bra körställning. Vårt senaste test kan du läsa här.

Även Mitsubishi Outlander PHEV är ett exempel på en bil som säljer extremt bra men som ändå inte placerar sig i topp i våra tester. Här kan du läsa testlagets dom.

Snyggast enligt ägarna

Bilmodell Designbetyg (%)
Porsche 911 99
Alfa Romeo Giulia 98
Mercedes CLS 98
Range Rover Evoque 97
Ford Mustang 96
Tesla Model S 96
Porsche Cayman 95
Audi A5 95
Jaguar XF 95
Volvo S90 95

Fulast enligt ägarna

Bilmodell Designbetyg (%)
Volkswagen Passat Variant/Sportscombi 76
Subaru Outback 75
Volkswagen Passat GTE 75
Mercedes B-klass 75
Volvo V70 74
Toyota Prius 72
Volkswagen Sharan 70
Skoda Fabia 68
Mitsubishi Outlander PHEV 67
Nissan Leaf 51

Fotnot: Undersökningen baseras på 27 170 svar från vår begagnatdatabas. Alla modeller med mindre än 30 svar uteslöts. Årsmodeller mellan 2012 och 2019 valdes ut.

Annons
Annons
Rulla till toppen