Bilmodellerna som säljer bäst – Ford kränger två pickuper i minuten

Bilmodellerna som säljer bäst – Ford kränger två pickuper i minuten

Här i Sverige är vi vana vid att någon Volvo- eller möjligtvis Volkswagenmodell prenumererar på titeln som den mest sålda modellen.

Men tittar vi på siffrorna för hela världen ser det lite annorlunda ut. Då är det inte ens en bil som vinner – utan Fords pickuper i F-serien.

Över en miljon sålda Fordpickuper

Fords F-serie har varit en av USA:s och världens mest sålda fordon länge, och ingen annan biltillverkare var i närheten av att peta den från förstaplatsen förra året. Det visar siffror från Jato Dynamics över de mest sålda märkena och modellerna globalt.

Fords F-serie, där F-150 är den mest sålda, nådde hela 1.076.153 sålda exemplar förra året. Det är hela 140.000 fler bilar än tvåan på listan, Toyota Corolla. Det innebär också att Ford säljer två F-seriebilar varje minut, eller 122 bilar i timmen – dygnet runt, året runt.

VW inte i topp bland modellerna

Våra europeiska storsäljare, Volkswagen Golf och Polo hamnar först på sjunde respektive fjortonde plats i den globala listan. Volvo är över huvud taget inte med på modellistan, men däremot finns Volvos ägare Geely med på plats 17 bland de bäst säljande bilmärkena globalt.

Toyota är märket som säljer allra bäst och därmed lyckas smita förbi Volkswagen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag älskar pickuper!
94
53