Har du sett Koenigsegg Jesko i dessa färger?

Det är aldrig för tidigt att visa upp tre nya och fräscha nyanser av Koenigsegg, och det är ännu bara januari. Det bådar gott för resten av året.
Annons

Under hösten visade hyperbilsmärket Koenigsegg upp tre versioner av Jesko Attack i ett hat-trick av läskande färger – grönt, oranget och vitt. Nu kommer tre nya.

Koenigsegg rundade av 2023 med lekfull finess med utmärkelser och priser på internationell nivå. Brittiska Top Gear utsåg märket till vinnare i kategorin ”Innovation of the Year”, och det internationella bilsportförbundet FIA delade ut hederspriset till mannen själv: Christian von Koenigsegg.

Nå, hur sammanfattar vi denna fräscha trio? Vi inleder med lekfullhet och blått. Denna upplaga av Jesko Attack är lackerad i midnattblå med kompletterande gyllene detaljer. Visst finns det något brittiskt över det hela med den ”Royal Blue”-aktiga tonen?

Och därefter från brittiskt till italienskt, åtminstone färgmässigt: den röda versionen av Koenigsegg Jesko ser helrätt ut i sin Ferrari-kostym. Och från Ferrari vänder vi oss raskt över till Lotus: Koenigsegg Jesko i svart och guld för tankarna till Ronnie Peterson och Formel 1, när han vann tävlingar för Lotus-teamet 1970-talet. Detaljerna i guld är för övrigt i 24 karat.

”Mångsidig nog att förgylla en galamiddag eller dominera på motorbanan med rekordbrytande varvtider”, skriver Koenigsegg i bildtexten till Instagram-inlägget till den sistnämnda versionen. 

Det kan vi nog skriva under på. Vi behöver bara hitta en passande galamiddag. Och någon som vill låna ut en Koenigsegg.

Annons
Annons
Rulla till toppen