BMW Alpina gör comeback i Sverige – här är de svenska priserna

Exklusiva märket tillbaka. Så mycket kostar de anpassade BMW-modellerna.

BMW Alpina gör comeback i Sverige – här är de svenska priserna

För den som inte riktigt nöjer sig med en vanlig BMW finns snart ett alternativ i Sverige. Exklusiva "BMW-förädlaren" Alpina gör comeback på den svenska marknaden och börjar säljas i maj hos Förenade Bil i Malmö.

"Märket har varit väldigt populärt i Sverige under lång tid och det finns redan ett stort antal äldre Alpinamodeller på marknaden. Många svenskar är 'bilnördar' och vi får fler och fler förfrågningar om Alpinabilar från de nordiska länderna, så vi tror att den svenska marknaden har stor potential", säger Andreas Bovensiepen, marknadschef på Alpina.

I samband med lanseringen släpps också en officiell prislista för Alpinamodellerna. Alla bilar får tre års fri service som BMW:s "vanliga" modeller samt tre års nybilsgaranti.

Enligt Förenade Bil är utrustningsnivån hög och de svenska bilarna får minst samma grundutrustning som på den tyska marknaden.

"Instegsmodellen" blir sedanversionen av Alpina D3 för 703.000 kronor. Dyrast i utbudet blir Alpina B7 Biturbo med en prislapp på 1,8 miljoner.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här får jag habegär av!
157
8