Mercedes inför fasta priser på sina bilar – Sverige blir ”försökskanin”

Mercedes vill komma närmare sina kunder. För att göra det inför de nu fasta priser på sina bilar. Transaktionen sker mellan kund och Mercedes och...
Annons

Mercedes vill komma närmare sina kunder. För att göra det inför de nu fasta priser på sina bilar. Transaktionen sker mellan kund och Mercedes och återförsäljaren agerar agent. Därmed är det slutprutat på Mercedes, det skriver Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter har intervjuat Mercedes sverigechef, Björn Hauber, som säger att man gör denna förändring för att komma närmare sina kunder. Men också för att befria återförsäljarna från mycket administrativt arbete. 

När ledningen i Stuttgart skulle bestämma vart i världen denna förändring ska rulla igång först föll valet på Sverige. Ett mycket enkelt val, enligt Björn Hauber.

 ”Det händer mycket i världen med digitalisering och automatisering, två nyckelord. Där ligger Sverige absolut i framkant och svenskarna är nyfikna att testa ny teknologi. Samma sak gäller för våra handlare som är benägna att testa nytt. Och det är exakt vad det här handlar om, att förbättra. Tyskland valde ut Sverige och vi var tacksamma för det. Det var ett naturligt val.”

Det nya systemet sjösätts nu i vår och alla 23 Mercedesförsäljare är med på skutan. Du kan läsa hela intervjun här.    

Annons
Annons
Rulla till toppen